dilluns, 28 de juliol de 2014

L'AMABILITAT, EL PRINCIPI DE L'EMPATIA

Tu ets el teu millor aparador, i la teva forma de relacionar-te et crea una fama. Igual la de rebel et sembla una bona façana però per a d'altres significa "antipàtic", "estúpid" i "l'últim a qui ajudar". Si vols, tu saps ser encantador i comportar-te amb educació. Tot es pot fer de bones o males maneres, però és més agradable per a tots veure un somriure. Els altres, fins i tot els desconeguts, són els teus companys de viatge i, t'agradi o no, cal conviure, el camí és llarg i al final ens trobem amb el que hem sembrat des de les nostres primeres passes. Recorda que el mal humor es contagia, però també, el bon humor.


FRASES MÀGIQUES


Encara que sembli impossible, hi ha certes expressions que et permetran obrir més portes que el famós "Obre't Sèsam!". Si ens acostumem a utilitzar-les, veurem com milloren molt el tracte amb els nostres semblants: "Hola", "Bon dia, bona tarda...", "Que tinguis un bon dia", "Que vagi bé", "Fins després", "Gràcies", "Si us plau", "Em permets...?", "Podries...?", "Disculpa.."
COM SER MÉS AMABLE?


Recorda que ser educat és motiu d'orgull i que en cap cas és una debilitat o un signe de falta de caràcter. Aquí tens uns quants trucs per ser més amable. T'atreveixes a provar-los?1.- Intenta tenir una actitud positiva i veure les coses des del seu millor angle.

2.- Evita el acudits a costa dels altres, i abans de fer una broma, pensa si pot ofendre algú. A més, ser cruel només té una moneda de retorn: més crueltat de seguida que en tinguin oportunitat.

3.- No parlis malament dels teus companys a la seva esquena. Al final tot se sap. És millor dir les coses a la cara, amb sinceritat però sense ferir. 

4.- Saluda sempre. Cada "hola" és un punt favorable en el teu marcador.

5.- Agraeix sempre el que facin per tu. Segur que els entren més ganes de seguir fent-ho.

6.- Mantén les formes...fins i tot si estàs enfadat.

7.- Escolta més i parla menys. De tu mateix ja ho saps tot, però dels altres igual pots aprendre quelcom.

8.- Sigues assertiu: pots dir el que sents o el que penses sense ofendre i menysprear l'altre.

9.- Demana el que desitges amb cortesia: ningú ha nascut per servir-te!!


ACTIVITAT:


Per grups, penseu un eslògan relacionat amb l'amabilitat, per exemple: "Començaràs bé el dia, si fas un somriure". 
Després el podeu escriure en mitja cartolina, pintar-lo i penjar-lo a la classe. Sigueu ben creatius!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada