dilluns, 20 de febrer del 2017

MALTRACTAMENT ENTRE ALUMNES


Quan un noi o una noia (o un grup) pega, dona empentes, amenaça, intimida un company o companya, li amaga, li trenca o li roba objectes i pertinences seves per fer‐li mal estem parlant de maltractament entre iguals

També és maltractament quan ens burlem, insultem, i quan anomenem algú amb malnoms, malparlem a les seves esquenes, li enviem notes grolleres o escampem falsos rumors.  

I encara que potser no ho sembli, excloure una persona deliberadament de les activitats del grup, no deixar‐la participar, fer‐li el buit, o ignorar‐la, també és maltractar

ETS TESTIMONI D'UN MALTRACTAMENT?


El fet de ser espectador de situacions de maltractament també té conseqüències negatives per a un mateix. Encara que a vegades pots pensar: “no va amb mi”, “jo no m’hi embolico” i coses així, ser espectador d’una agressió i no intervenir ni avisar ningú, suposa esdevenir‐ne còmplice i a la llarga t’insensibilitza davant de la violència.
És normal sentir rebuig i fins i tot por davant de situacions violentes, però no ens han de deixar indiferents. Demostrar obertament que aquella situació no ens agrada la pot aturar, de vegades només cal que algú comenci. 

I una situació injusta es pot aturar, encara més, si és tot un grup qui s'hi mostra contrari



Si coneixeu algun company o companya que és víctima de maltractament li heu de fer costat. Ningú no es mereix rebre cap maltractament.
Aprofundiu en el tema del MALTRACTAMENT ENTRE ALUMNES i, sobretot, repasseu els DRETS I DEURES que teniu com a estudiants.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada