dilluns, 30 de novembre de 2015

PRENDRE DECISIONS

La Marta té 17 anys i està a punt d’acabar segon de batxillerat. La gran il·lusió de la seva vida és estudiar Medicina. Ha estudiat molt durant tot l'any, però sap que no pot deixar de fer-ho si vol entrar en aquesta carrera, i menys ara que està en plens exàmens. 

Com que estava molt cansada, ha dormit fins tard i, després de dinar, ha pensat que es posarà a estudiar a fons. Però abans ha d'anar un moment al súper a comprar un encàrrec per a la seva mare. En sortir del supermercat s'ha endut una gran sorpresa, perquè ha vist de lluny en Raül. Estava més maco que mai, i ha pensat que, com sempre, ni la mirarà. Ja fa un any que n’està enamorada, però ell sembla ignorar-la. Avui, però, ha estat diferent. 

El Raül s'ha acostat a ella, li ha somrigut i li ha dit: - Vaig a un concert aquesta tarda. T'agradaria venir amb mi? Per un moment la Marta s'ha sentit la persona més feliç del món, per fi havia arribat la seva oportunitat. Però, i els exàmens?


Què hauria de fer la Marta? 


Abans de contestar, mireu els primers 15 minuts del vídeo d'aquest enllaç (cal copiar i enganxar a la barra de direccions)

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/Arino-i-Maella-lart-de-prendre-decisions/video/3331451/

Quin és el primer element que hem de tenir en compte, segons el conferenciant, per prendre una bona decisió?

Quins altres elements hem de tenir en compte? 

Segons ell, per què ens costa tant, a vegades, prendre decisions?


Molts experts coincideixen que les condicions que ha de tenir una bona decisió són aquestes i en aquest ordre d'importància: 
SEGURETAT
JUSTÍCIA (ÈTICA)
EFICÀCIA
GAUDI

Què en penseu? 
En l'enfonsament del Titànic, quina condició no es va complir? 
Retornant al cas de la Marta, segons tu, què hauria de fer i per què?
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada